Könyvtár

NYITVA TARTÁS

HÉTFŐ 08:00-15:30
KEDD 10:00-15:00
SZERDA 10:00-15:00
CSÜTÖRTÖK 08:00-15:30
PÉNTEK 09:00-14:00

„A könyv az az embernek, ami szárny a madárnak.”
(Bonus)

A könyvtárban lévő kötetek iskolánk valamennyi tanulója számára azt a tudást közvetítik, amely megbízható, tiszta forrásból származik. Alkalmat nyújtanak a kikapcsolódásra, szórakozásra, az elmélyült tanulásra. A kölcsönözhető könyveket otthon is lapozgathatják diákjaink, a kézikönyvek oldalait a könyvtárban böngészhetik. Segítséget kaphatnak a tanórákra és a versenyekre való felkészüléshez, a megfelelő szakirodalom kiválasztásához.

Sokszínű foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg az olvasás örömével:

Tanítási órákon megtanulják, hogyan használják a tudástartalmakat. A napközis foglalkozásokon életkoruknak megfelelő irodalmi művekkel, zenékkel, játékos feladatokkal szereznek élményeket. Minden évben könyvtári vetélkedőn mérik össze tudásukat az osztályok csapatai.

KÖLCSÖNZÉS

A kölcsönzés az iskola minden tanulója számára ingyenes. Alsó tagozatos tanulónál egyszerre 2 db, felső tagozatos tanulónál egyszerre 3 db könyv lehet. A kölcsönzési határidő 3 hét, ami szükség esetén újabb 2 héttel meghosszabbítható. A könyvtári tag a kölcsönzött könyvekért anyagi felelősséggel tartozik. Az elveszett, megrongálódott példányok pótlása, illetve a kártérítés az olvasót terheli. A tanév végén a könyvtáros által kijelölt időpontra valamennyi kölcsönzött könyvet vissza kell hozni.