Iskolacsalogató

Minden szülő életében meghatározó időpont, amikor iskolát választ gyermekének. Miért válaszd éppen az “Arany János”-t? Nézd meg, milyen szülői szempontokat tartottak fontosnak a korábbi elsősök szülei, és miért várnak Titeket is!

Miért válaszd Te is?

Mert a családias légkör itt nem csak egy hangzatos kifejezés. Az iskola dolgozói már az első hetekben tudják majd a gyermeked nevét, akkor is, ha nem tanítják. Kérdés nélkül fogják tudni azt is, kiért jöttél. Azon se lepődj meg, ha a gyermeked már az első hetek után szalad megölelni olyan tanító nénit is, aki nem is tanítja.

Mert a barátságos légkör itt azt jelenti, hogy kérdezhetsz, és válaszolnak. Hogy nem csak azt kapod meg, mi nem jó, de kapsz dicséretet is.

Mert itt a szeretetteljes légkör azt jelenti, hogy a gyermekedért nem csak Te aggódsz és teszel meg mindent, hanem azok is, akikkel a napja nagy részét tölti.

Mert munkájukra igényes szakemberektől a gyermeked megkapja azokat a fontos alapokat, amikre majd a későbbiekben bátran építhet, és ami miatt az iskolánk az összes miskolci egyházi és állami iskola összehasonlításában a 8. helyen lehet.

Mert a hagyományok tisztelete mellett a ma emberének kihívásaival is megismerkedhet.

Mert Örökös Ökoiskola lévén a környezettudatos szemlélet gyermeked élete része lehet.

Mert itt a gyermeked többféle lehetőség közül próbálhatja ki, miben teljesedhetne ki igazán, akár sportról, akár művészetről legyen szó.

Mert itt lehet a gyermeked bátran kreatív, és az sem baj, ha mozgékony.
Mert nagyobb gyermeked a kertvárosi környezetben már akár egyedül is jöhet-mehet.
Mert a gyermeked nem gyomorgörccsel indul útnak reggel, és olyan jól érzi magát a többiekkel, hogy haza sem szeretne délután menni.
Mert a legkülönfélébb programok nyújtanak változatos szórakozást a tanulás mellett.Mert az idő által megtépázott külső értékes belsőt takar.

Mert itt a gyerekek a legfontosabbak!

Mi áll a tanulók szolgálatában?

Bitumenes és műfüves pálya biztosítja a helyet a diákok mozgásához, akik még iskolaidőn túl is szabadon használhatják a pályákat.

A biciklivel történő közlekedést kerékpártárolók teszik lehetővé.

Természettudományos oktatás részeként a Földes Ferenc Gimnázium laboratóriumaiban végezhetnek kísérleteket a gyermekek.

A Miskolci Tankerületi Központ által elnyert pályázati összegből megvalósult az iskola infrastrukturális megújulása.

Az iskola informatikai felszereltségét tekintve interaktív táblák, és egy-egy osztály számára elegendő számítógéppark biztosítja az órák modern levezetését.

Az iskola informatikai felszereltségét tekintve interaktív táblák, és egy-egy osztály számára elegendő számítógéppark biztosítja az órák modern levezetését.
Informatika órán korszerű számítógéppark áll gyermekeink rendelkezésére.

A gyermekek az öko szemléletű oktatás keretén belül vehetnek részt konyhakerti növények, gyógynövények és fűszernövények gondozási munkálataiban.

Az iskola könyvtára folyamatosan bővülő kínálattal áll gyermekeink rendelkezésére.

Korszerű asztalitenisz versenyasztalok, versenyháló, és adogatógép segítségével élvezhetik gyermekeink a sport adta örömöket.

Klubszobában lazíthatnak a gyermekek csocsózás vagy társasozás közben.

Természettudományos laborgyakorlatok segítésére új mikroszkópok, mikroszkópkamera, távcsövek és nagyítók állnak rendelkezésre.

Árnyas, fás hátsó kert biztosítja a gyermekek kellemes és egyben biztonságos,  forgalomtól elzárt időtöltését.

Mit csinálhat nálunk a gyereked?

Kipróbálhatja, milyen újságírónak, vagy szerkesztőnek lenni, hiszen rendszeresen megjelenik az iskola újságja, az Arany Figyelő.

Lehetősége lesz a természettudományos oktatás részeként a Földes Ferenc Gimnázium laboratóriumaiban végezni kísérleteket.

Egyesületi szinten asztaliteniszezhet és kosárlabdázhat, így nem kell a város másik részébe hordanod, ha sportolni vágyik. De akár a kölyökatlétika foglalkozásokon is lefáradhat, vagy csatlakozhat a floorball csapathoz is.

Az alapfokú művészeti oktatás részeként kibontakoztathatja tehetségét a festészet, és/vagy a társastánc terén.

Számtalan pályázati összegekből megvalósuló tanulmányi kiránduláson szerezhet ismereteket természettudományos, nemzeti és történelmi témákban egyaránt.

Erdei iskolában szerezhet közvetlen ismereteket a természetről.

Hitoktatásban részesülhet, ha fontosnak tartod a keresztény értékekre nevelést is.

Kötetlen közös programokon vehet részt tanáraival és szüleivel a hétvégi iskolai kirándulásokon, főzőversenyen és az ünnepekhez kapcsolódó vásárokon.

Közeljövő

Iskolánk alapítványa, a Martinkertvárosi Iskoláért Oktatási Alapítvány nyertes Menő Menza pályázata keretein belül hamarosan megvalósul egy tankonyha és kültéri ivókút kialakítása.

A jövőben az egészséges étkezést és egészséges életmódot megismertető programmal kerülhetnek közelebb a gyermekeink a megfelelő életvitel kialakításához.

Mi már itt vagyunk, és Titeket is várunk!