Hírek

Pályaorientációs nap

Iskolánkban június 12-én került megrendezésre a pályaorientációs nap, melynek célja, hogy az életkori sajátosságoknak és a gyerekek érdeklődési körének megfelelően foglalkozzunk a pályaválasztás kérdésével, a munka világával és lehetőséget biztosítsunk szakmák, mesterségek megismerésére.
A segítő szülők jóvoltából az idei évben különleges programokon vehettek részt az alsós osztályok. A tűzoltó, az ápolónő, a mentős, a rendőr, a táncos, a kerékpárversenyző, a méhész, az egyetemi kutató, a cukrász szakma fortélyait, szépségét a szülők a saját élményeiken, tapasztalataikon keresztül mutatták be. A szakmákhoz kapcsolódó eszközöket, felszereléseket a gyerekek ki is próbálhatták. Fantasztikus nap volt ! Köszönet érte : Zsoldos Tibor, Hódi Krisztina, Kemény Kornél, Stefanovics Renáta, Vietórisz Erika, Dovák Dávid, Jéger Gábor, Móricz Ferenc és Váradiné Aranyosi Viktória szülőknek.
A felsős tanulók a Miskolci Szakképzési Centrumba látogattak, ahol érdekes foglalkozások keretében ismerkedhettek meg különböző szakképzési területekkel, az előttük álló lehetőségekkel. Online pályaválasztási tesztet töltöttek ki, amely segíti őket annak megerősítésében, hogy melyik szakirányt válasszák.