Hírek

Környezet- és természetvédelmi csapatverseny

2023. október 12-én iskolánk Környezet- és természetvédelmi csapatversenyt rendezett az 5-8. osztályos tanulók számára. Klemmné Lőrincz Ildikó igazgató asszony köszöntő szavai és rövid ismertető után kezdetét vette a megmérettetés. A csapatok az iskola udvarán, kellemes környezetben, 8 állomáson mutathatták meg, hogy mennyire voltak felkészültek a megadott témákból. Minden helyszínen 10 perc állt rendelkezésre. Nagyon változatos feladattípusok várták a tanulókat.
Volt állatpárosító, puzzle, vaktérkép, totó, szelektív hulladékgyűjtés és madárhang felismerés is. Majd rövid szünet következett. Ez idő alatt a gyerekek megnézhették a csapatok által készített igényesebbnél igényesebb állatrajzokat. Ezt követően került sor az eredményhirdetésre, ahol igazgató asszony 3 helyezést és egy különdíjat adott át a legtöbb pontot gyűjtött csapatnak.
I. helyezést ért el a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola csapata
II. helyezettként végzett a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola diákjainak csapata
III. helyezéséért a Kistokaji Általános Iskola csapata vehette át oklevelét
Különdíjban részesült iskolánk 2 induló csapatából a magasabb pontszámot gyűjtött csapat, akik az első 3 helyezetthez hasonlóan rendkívül szép teljesítményt értek el.
A helyezést elért csapatok tagjai mindannyian egy hátizsákot kaptak ajándékként, ami nagy meglepetés volt számukra. A résztvevők élményekkel és sok-sok ismerettel gazdagodva térhettek haza.