Hírek

Diákjaink a Csanyiki Erdei Iskolában

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény, melynek célja, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Mindannyiunk felelőssége, hogy mindennapi vízhasználati szokásaink megváltozzanak, és takarékosan bánjunk a vízzel.
Ebből az alkalomból március 22-én és 23-án iskolánk erdei kirándulást szervezett alsó és felső tagozatos tanulóink számára.
Miután megérkeztünk a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola épületéhez, ott gyermekeink a tiszta bükki levegőn jóízűen elfogyasztották tízóraijukat, majd az erdei iskola vezetője és kollégája csoportjainknak erdészeti szakvezetést tartott. A Forrásvölgy- tanösvényen egy rövid, 2 órás útvonalat bejárva, a szakvezető segítségével tanulóink sok hasznos információt tudhattak meg a Bükk hegység élővilágáról, természeti értékeiről, valamint az erdő -és vadgazdálkodás legfontosabb feladatairól.
Látható volt a kora tavasz szebbnél szebb virága, növénye, és egy-egy állata is megmutatta magát.
A Forrásvölgy- patakjának torkolatánál, az erdőben haladva a patakon épített kis hídon keltünk át. Így jutottunk el az első karsztforráshoz, a Király-kúthoz, ahol hajdanában Nagy Lajos és Mátyás király is előszeretettel vadászott. Végül kellemesen elfáradva visszaindultunk az Erdőház Erdei Iskola épületéhez, onnan pedig külön busszal érkeztünk vissza az iskolába, egy tartalmas délelőttöt magunk mögött hagyva.
Az időjárás is kegyes volt hozzánk, ennek köszönhetően tanulóink egy gyönyörű élménydús napnak lehettek részesei.