Hírek

Családi farsangi mulatság

Idén február 15-én tartottuk hagyományos családi farsangunkat az iskolában.
A vidám délután színvonalas műsorral kezdődött. Elsőként igazgató asszony megnyitotta a 2024-es farsangot, majd az Arabesqe mozgásművészeti stúdió csapata mutatta be lélegzetelállító produkcióját. Ezt követően iskolánk tánc tanszakának vezetője, Flekács László és párja társastáncokkal kápráztatta el a jelenlévőket.
Igazi buli hangulatot varázsoltak táncukkal.
A továbbiakban a jelmezes felvonulásra került sor, ahol minden tanuló bemutathatta vicces, eredeti és kreatív jelmezét. Kiss Ágnes Boglárka tanárnő és Juhász Béla tanár úr konferálásában a tavasztündértől a dinamiton át, a xixo automatán keresztül, a láthatatlan emberig, egyszóval az egész mese- és való világ legérdekesebb szereplői vonultak fel a zsűri előtt.
Ötletesebbnél ötletesebb jelmezek voltak láthatók, melyek kivitelezésének csak a szülők kreativitása szabott határt, s amelyet a zsűri és a közönség is tapssal jutalmazott. A zsűri tagjai: Klemmné Lőrincz Ildikó igazgató asszony, Dr. Báriné Vodilla Márta és Firtkó Henrietta.
Majd művészeti táncos csoportjaink adták elő tánckoreográfiáikat. Felkészítőjük: Flekács László tánctanár volt. Ezután egy negyedórás szünet következett. Ekkor az osztályok elfogyasztották a várva várt farsangi fánkot, illetve falatozhattak és üdítővel frissíthették magukat.
Amíg a zsűri a díjazottakról döntött, addig a táncolni vágyó diákokat discó szórakoztatta. Hudákné Derján Tímea tanárnő gondoskodott róla, hogy mindenki ízlésének megfelelő zene szóljon.
Az aulában iskolánk pedagógusai izgalmas játékokkal várták az érdeklődőket. Mindenki választhatott a számára legszimpatikusabbak közül. Volt szerencsekerék, rénszarvas karikadobás, golyóhúzás, kockadobás, zsákbamacska és lufihajtogatás is.
Aki megéhezett, vagy megszomjazott, az a büfében pizzát, valamint teát és kávét fogyaszthatott.
Mindezek után a zsűri kihirdette a legkreatívabbnak ítélt jelmezesek nevét, akik büszkén vehették át megérdemelt jutalmukat.
Végezetül a farsangi kavalkád lezárásaként tombolahúzás következett.
A sok szép nyeremény mind gazdára talált.
Ezen a délutánon minden iskolás és szülő emlékezetes élményekkel gazdagodott. Köszönjük szépen a szülőknek a tombola felajánlásokat.
Jövőre ismét találkozunk…