Hírek

A Víz Világnapja


Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged,
megízlelnek,
anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben:
maga az élet vagy.”
(Saint-Exupéry)

1993 óta március 22-én a VÍZ VILÁGNAPJÁT ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden tanuló kék ruházatban érkezett ezen a napon az iskolába, és 2 palack tiszta ivóvizet hozott magával. A hét folyamán rajzversenyt hirdettünk „Víz a természetben” címmel. A világnap alkalmából ezek a művek kiállításra kerültek, és a legügyesebb tanulóink jutalomban is részesültek. Projekt napot tartottunk, melynek keretében minden tanítási órán a víz került a középpontba.
Iskolánk Igazgatónője, Klemmné Lőrincz Ildikó a vízről tartott szemléletes előadás a diákoknak. A szünetekben is a víz volt a téma, vizes palackkal zenés tornán vehettek részt a gyermekek Hudákné Derján Tímea és Almásiné Kléri Beáta testnevelők irányításával. Majd megformáztuk az udvaron a H 2 O feliratot. Víz témájú zenék is felcsendült , a zenefelismerést Roppantó Judit tanárnő irányította.
Reméljük a tartalmas programok hozzájárultak ahhoz, hogy tudatosítsuk a jövő nemzedékével, hogy mennyire meg kell becsülnünk a tiszta, iható édesvizet Földünkön.