Hírek

Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

A K&H által kiírt, Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre 26 csapattal, 3 kategóriában, 130 tanulóval pályáztunk. Célunk, hogy tanulóink pénzügyekben való jártasságához aktívan hozzájáruljunk, és mindezt naprakész ismeretanyaggal segítsük. Fontosnak tekintjük, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket, és így felnőttként jobban eligazodjanak a pénz világában, tudatos döntéseket hozzanak, ezáltal teljesebb életet élhessenek.
Az első két fordulóban kinyomtatott feladatlapokat kellett megoldani, amit postán visszaküldtünk. Az első fordulóban rekordszámú nevezés érkezett: összesen 2150 csapat, azaz közel 9000 diák dolgozott az 1. fordulós feladatsorokon, míg a 2. fordulóba közel 1000 csapat jutott tovább. Az második fordulóba továbbjutott csapataink:

3-4. osztály:
Aranyásók
Aranyszöcskék
Takarékoskodók
Bankosok
Persely
Gazdag és takarékos unicornisok
Monopoly
Takarék

5-6. osztály:
Szerencsemalac
Okoskák
Magyar

7-8. osztály:
Hiteltelenek

A regionális középdöntőbe (május 11.) 160 csapat jutott be.
Iskolánkból ide már csak egyetlen csapat, az Aranyásók jutott tovább és nagyon szép eredménnyel az első helyen végeztek, így bejutottak az országos döntőbe.
A középdöntő és a döntő is on-line zajlott, a csapat tagjai skype-on tartották a kapcsolatot.
A döntőben kiváló teljesítménnyel, nagy pontkülönbséggel szintén az első helyen végeztek. Jutalmuk személyenként egy Nintendo 3DS játékkonzol, valamint iskolánknak 300 ezer forint értékben ajándékutalványt nyertek.

A csapat tagjai:
Furman Csanád
Furman Nimród
Jobbágy Milán
Marjai Dávid
Szepesi Anna

Szívből gratulálunk tanulóinknak, és reméljük, hogy a felkészülés alatt szerzett tudásukat mindennapjaik során is kamatoztatni fogják!

Leave a comment